Θέλουμε ισχυρή πράσινη εκπροσώπηση στην επόμενη Βουλή για να ακούγονται οι εναλλακτικές λύσεις και οι αντιπροτάσεις
Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων ο επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος βρέθηκε στην Τρίπολη όπου είχε συνάντηση με μέλη και φίλους του κόμματος στα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Ομίλου.
Σε δηλώσεις του στο Arcadiaportal.gr ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου « δύσκολη για τη χώρα αναμέτρηση, αφού έχει χρεοκοπήσει το πολιτικό σύστημα, έχει καταρρεύσει και το κοινωνικό σύστημα και καμία από τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις δεν έχει προτείνει κάτι καινούριο στη θέση του.
Αυτό φέρνει τον πολίτη μπροστά σε αμηχανία πρώτα πρώτα και μοιρασμένο μεταξύ οργής και αγωνίας για τα χειρότερα.
Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις απαξιώνουν την οργή, δείχνουν ότι είναι πολύ μακριά από το μέσο πολίτη κοιτάζουν ακόμα και τώρα το πελατειακό κράτος που είναι πια για πολύ λίγους και κοιτάζουν να μονομαχήσουν λες και υπάρχουν μεταξύ τους κυμαινόμενοι ψηφοφόροι λες και οι εκλογές είναι για τον καλύτερο πρωθυπουργό».
Συνεχίζοντας ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε τη δική τους πλευρά και κάλεσε τους πολίτες «απέναντι στα διλήμματα να σκεφτούν καθαρά, να βιώσουν την οργή τους και εμείς ως μέρος των πολιτών έχουμε την ίδια οργή με αυτούς παράλληλα όμως να έρθει η συζήτηση για τις εκλογές στην επόμενη μέρα στο τι προτείνει ο καθένας , ποια είναι η διέξοδος.
Η δική μας πολιτική είναι: Τα ίδια πράγματα που κατέστρεφαν μέχρι τώρα το περιβάλλον κυρίως η αδιαφορία για το αύριο κατέστρεψαν και την οικονομία. Οι Οικολόγοι πράσινοι φώναζαν από το 2002 ότι χτιζόταν μία οικονομία με ημερομηνία λήξης, μιλήσαμε για το έλλειμμα και το χρέος πριν το μνημόνιο. Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε αλλαγές. Ως κοινωνίες πιστεύουμε ότι χρωστάμε στον εαυτό μας, όχι στους δανειστές ούτε σε τρίτους. Αλλαγές όμως που θα μας κάνουν μία κοινωνία που θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Όταν μιλάμε για Ευρώπη εννοούμε τους πολίτες της Ευρώπης. Δεν είμαστε δηλαδή ούτε υπέρμαχοι ούτε κατήγοροί της».
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων επεσήμανε ακόμα πως « Η ανακύκλωση των ίδιων πολιτικών και της ίδιας πολιτικής δεν είναι λύση. Χρειαζόμαστε αλλαγή σελίδας για αυτό προτείνουμε να καταθέσει ο καθένας τις προτάσεις του για διέξοδο ψύχραιμα, να δούμε και αυτά που λέγονται και περνούν σταψιλά των εφημερίδων. Η Άδικη κατανομή, οδηγεί σε αδιέξοδο. Οι δυνάμεις του όχι πρέπει να καταθέσουν πολιτική αντιπρόταση
Η δική μας προτεραιότητα είναι να επενδύσουμε στη διέξοδο από την κρίση… να επενδύσουμε σε ταυτόχρονες απαντήσεις για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον και στο να αναπροσανατολίσουμε την οικονομία».
Από τις βασικές προτεραιότητες των οικολόγων η αναζωογόνηση της υπαίθρου
Μιλώντας για τους δικούς τους άξονες προτεραιότητας ανέφερε μεταξύ άλλων την αναζωογόνηση της υπαίθρου, (Αρκαδία ιδιαίτερη σημασία) που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για τους νέους ενώ σχεδιάζουν όπως είπε 13 περιφερειακά σχέδια για τη χώρα.
Διευκρίνισε πως όταν λένε Ύπαιθρο εννοούν όχι μόνο τη γεωργία αλλά και την κτηνοτροφία, την μεταποίηση, τον αγροτουρισμό, τις ΑΠΕ, την απευθείας δικτύωση των παραγωγών, την κοινωνική οικονομία» Για τον εκλογικό τους στόχο είπε πως είναι περισσότερο ποιοτικός και όχι τόσο ποσοτικός είναι μία ισχυρή πράσινη παρουσία στην επόμενη βουλή. «Κάτι που να αναγκάζει και τους άλλους να συζητούν και τις προτάσεις, τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν. Πχ ευρωομόλογα – αντιπρόταση στο μνημόνιο ( ήρθε ως λύση μετά τις περιφερειακές εκλογές γιατί έπρεπε να φανεί το μνημόνιο ως μονόδρομος).
Εμείς προσπαθήσαμε να το δημοσιοποιήσουμε το θέμα και να μιλήσουμε για εγγυήσεις δανεισμού και όχι δανεισμό. Δυστυχώς η απουσία μας από τη βουλή είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει κενό πληροφόρησης».
Τέλος ανέφερε πως δίνουν πανελλαδικά μάχη όλοι μαζί και επιδιώκουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, αφού το παλιό έχει καταρρεύσει μιλώντας για θέματα όπως το φορολογικό, η διεύρυνση της δημοκρατίας, η στροφή της πραγματικής οικονομίας προς την ύπαιθρο, η ανανεώσιμη ενέργεια, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, η αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.