30 Μαΐ 2012

Να προστατεύσουμε τα δάση από την κρίση


Σε δηλώσεις που έκανε μετά από τη συμμετοχή της στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης, η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, δήλωσε:

"Οι περικοπές στα κονδύλια της δασοπροστασίας τόσο για την πρόληψη των καταστροφών όσο και για την αντιμετώπισή τους δεν αποτελούν μόνο προϊόν του μνημονίου. Αποτελούν παράδοση στη χώρα μας, που σχεδόν κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζει ανοργάνωτη τον κίνδυνο των πυρκαγιών. Η σημερινή δίκαιη διαμαρτυρία των πυροσβεστών αυτό αποδεικνύει. Το κώλυμα της πρόσληψης των εποχικών δασοπυροσβεστών είναι γραφειοκρατικό, αφού οι 1906 θέσεις έχουν ήδη εγκριθεί.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα για την προστασία του δασικού μας πλούτου και καλούμε τους αρμόδιους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν τα δέοντα για την ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Παράλληλα, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δραστηριοποιηθούν εντονότερα στην εθελοντική δράση για την προστασία των δασών, συνδράμοντας όλοι μαζί στην προστασία ενός ανεκτίμητου εθνικού μας πλούτου και οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε πέρα από κάθε οικονομική κρίση".