2 Μαΐ 2012

Αδιαπραγμάτευτη η υγεία και τα συλλογικά αγαθά για τους Οικολόγους Πράσινους

Δήλωση Ι. Κοντούλη μετά την επίσκεψη στον ΟΚΑΝΑ
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. εργαζομένων, Γιάννη Κακλαμάνη, και αντιπροσωπεία των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη στο κτίριο της οδού Αβέρωφ, με αίτημα αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας και ολοκληρωμένα προγράμματα θεραπείας

«Σήμερα ήρθαμε εδώ να δούμε τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ θέλοντας να σηματοδοτήσουμε δύο πράγματα: το ένα είναι ότι για τους Οικολόγους Πράσινους, τα δημόσια συλλογικά αγαθά είναι απόλυτη προτεραιότητα και η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Είναι αδιαπραγμάτευτη ως συλλογικό αγαθό σήμερα, σήμερα που μειώνεται η αγοραστική μας δύναμη και η οποιαδήποτε υποβάθμιση των συλλογικών μας αγαθών θα μας κάνει τραγικά φτωχότερους. Το άλλο είναι ότι οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας στον ιδιωτικό τομέα, έχουν δικαίωμα και πρέπει να διαπραγματεύονται, πρέπει να τους επιτραπεί να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις και όχι να τους επιβάλλεται μισθολόγιο.
Εμείς δεν είμαστε λάτρεις του ισχυρού κράτους. Εκείνοι που ζητούν λιγότερο ας μας απαντήσουν, πώς αυτή τη στιγμή επιβάλλουν τον κατώτατο μισθό και απαγορεύουν τις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων».