25 Μαΐ 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ | Αντίδραση στην αναστολή καταβολής του επιδόματός τους


Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας των σωματείων αναπήρων που πραγματοποιήθηκε εχθές έξω από το Υπ. Εσωτερικών συμμετείχε αντιπροσωπεία των Ο.Π. αποτελούμενη από τους Γ. Τσέκο Συντονιστή της Ε.Γ. και τον Φώτη Μπήμαση, μέλος των Ο.Π. και αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Δυτ. Μακεδονίας.

Η απαράδεκτη επιλογή της απερχόμενης κυβέρνησης, να αναστείλει την καταβολή του επιδόματός αναπήρων με πρόφαση την οργάνωση των αρμόδιων υπηρεσιών, μετά την νέα καταγραφή του σχετικού πληθυσμού, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι αναστολής της πληρωμής των επιδομάτων ζωής για τους ανάπηρους. Αυτή η απόφαση καταλύει στην πράξη κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

Μετά την έντονη διαμαρτυρία των αναπήρων, ο Υπηρεσιακός Υπ. Εσωτερικών κ. Μανιτάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των αναπηρικών σωματείων ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων, για την σύντομη ολοκλήρωση της οργάνωσης των υπηρεσιών και ότι την Τρίτη 29/5 θα τους ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων.

Οι Ο.Π. έχουμε το χρέος, σ' αυτήν την δύσκολη για την κοινωνία οικονομική κατάσταση, να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στις διαμαρτυρίες των αναπήρων και να καλέσουμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να αναλογιστούν το μέγεθός της ευθύνης τους . Το τελευταίο που θα έπρεπε να σκεφτούν οι κυβερνώντες είναι η άρση και ο αποκλεισμός των υποχρεώσεων απέναντι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της χώρας Απαιτούμε την επόμενη εβδομάδα να δοθει τέλος σε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά της απελθούσας κυβέρνηση και να καταβληθούν τα επιδόματα στους δικαιούχους ( τυφλούς )αναπήρους.

Θεματική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων