20 Μαρ 2012

ΠΕΝΤΕΛΗ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΕΚΤΑΣΗ


Σχετικά με την τροπολογία νομοσχεδίου, που αν ψηφισθεί αύριο θα δίνει τη δυνατότητα στην Εκκλησία της Ελλάδος να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό όρος, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαπιστώνουμε με μεγάλη ανησυχία ότι η κυβέρνηση δεν έμαθε από τις περιβόητες ιερές ανταλλαγές και την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν μεσίτης της Εκκλησίας. Η τροπολογία για παραχώρηση έκτασης 23,500 στρεμμάτων στην Πεντέλη από την Πολιτεία για τις "ιερές" επενδύσεις φοβόμαστε πως αποτελεί ένα νέο σκάνδαλο διαπλοκής Πολιτείας-Εκκλησίας. Η πρόκληση είναι μάλιστα διπλή καθώς ενώ απαγορεύεται για οποιονδήποτε επενδυτή να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πρακτικά οπουδήποτε στην Αττική επί του εδάφους, κάτι τέτοιο επιτρέπεται φωτογραφικά στην Εκκλησία και μάλιστα σε αναδασωτέα έκταση!

Η αιτιολόγηση που δίνεται από τους εισηγητές ότι η παραχώρηση γίνεται με αντάλλαγμα την αναδάσωση 20,000 στρεμμάτων από την Εκκλησία αποδεικνύει ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να πράξει ούτε τα ελάχιστα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαρατασσόμαστε με τους τοπικούς φορείς που αντιδρούν και ζητάμε από τους βουλευτές να μην συναινέσουν σε αυτή την σκανδαλώδη ρύθμιση και να καταψηφίσουν την τροπολογία.

Απεναντίας, κρίνουμε επείγον και αναγκαίο να δρομολογηθεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες όλων των κατάλληλων δημοσίων κτιρίων, σχολείων, γηπέδων, χώρων στάθμευσης κλπ και να δοθούν πρόσθετα κίνητρα για την τοποθέτηση πάνελς από νοικοκυριά στις γυμνές ταράτσες των πολυκατοικιών.»