18 Μαρ 2012

Νεκρές αλεπούδες από φόλες, αυτή τη φορά στην περιοχή του Κουμαριτσίου

Οι νεκρές αλεπούδες με δηλητήρια και φόλες είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην περιοχή μας. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που έρχονται, και δυστυχώς κανένας δεν αναφέρεται στους υπεύθυνους, ενώ όλοι υποψιαζόμαστε γι’ αυτούς. Συνήθως λέμε “άγνωστοι” έριξαν φόλες με στόχο να εξοντώσουν τα άτυχα ζώα, που απειλούν τα λεγόμενα «θηράματα» για το κυνήγι.

Αυτή τη φορά η καταγγελία αφορά σε τρείς αλεπούδες που βρέθηκαν σε περιοχή κοντά στο χωριό Κουμαρίτσι και φυσικά είναι σίγουρο, ότι από το δηλητήριο πρέπει να έχουν πεθάνει αρκετές αλεπούδες - ακόμα και αγελάδες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ - μέσα στο δάσος…

Η βαρβαρότητα δυστυχώς σήμερα έχει πολλά πρόσωπα. Τέτοια φαινόμενα είναι ντροπή για την τοπική κοινωνία Δεν έχει νόημα όμως να καταδικάζουμε μόνο τα γεγονότα και τους γνωστούς “άγνωστους”, που θεωρούν ανταγωνιστή τους την αλεπού στο κυνήγι του λαγού, αλλά να φροντίζουμε να μην ξανασυμβούν.

Η σωστή ενημέρωση και η αυστηρή προειδοποίηση από μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών και των κατασταλτικών αρχών, θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εγκληματική βαρβαρότητα στο μέλλον.