21 Ιαν 2014

Online ψηφοφορία για τους επικεφαλής των Ευρωπαίων Οικολόγων Πράσινων

Την ερχόμενη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014, ολοκληρώνεται η διαδικασία εκλογής των δυο συν-επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, με άμεση συμμετοχή όλων των Ευρωπαίων πολιτών, από 16 χρονών και πάνω, σε ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Καλούμε τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία, παρακινώντας συγγενείς και φίλους τους να ψηφίσουν να συμμετέχουν ενεργά και διαδίδοντας το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν.
Πρόκειται για μια διαδικασία πρωτοφανή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την οποία ακολούθησε με σθένος και τόλμη η ομάδα των Ευρωπαίων Πράσινων επιλέγοντας τους 2 συν-επικεφαλής της καμπάνιας της για τις ευρωεκλογές του Μαΐου με άμεση συμμετοχή όλων των μελών και φίλων της.
Επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.greenprimary.eu/el-splashPage.html ψηφίστε και διαδώστε στον κοινωνικό σας περίγυρο την εμπειρία σας.


Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική γιατί στις Ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου 2014 οι πολίτες δεν καλούνται να εκλέξουν μόνο ευρωβουλευτές, αλλά και να προκρίνουν κάποιον από τους υποψηφίους για Πρόεδρο της Κομισιόν, δίδοντας παράλληλα πολιτικό μήνυμα για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Το 2004, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ήταν πρωτοπόροι στην οργάνωση της πρώτης πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Δέκα χρόνια αργότερα, είμαστε το πρώτο ευρωπαϊκό κόμμα που οργάνωσε  σε ευρωπαϊκή κλίμακα και σε απευθείας σύνδεση μια ανοικτή δημοκρατική διαδικασία για να επιλέξει τους δύο κορυφαίους υποψηφίους μας στον προεκλογικό αγώνα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης και μειωμένης εμπιστοσύνης στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, η διαδικασία επιλογής των επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων αποδεικνύει ότι η ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να είναι διαφορετική: συμμετοχική, διαδραστική, δημοκρατική και διασκεδαστική! Συμμετέχετε μαζί μας στον σχεδιασμό της Προεκλογικής Εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές του 2014 και συνδεθείτε μαζί μας στην επανακαθορισμό της ευρωπαϊκής δημοκρατίας! Μπορείτε να συμμετάσχετε ήδη την συζήτηση στο twitter με # GreenPrimary! (Πράσινες Προκριματικές Εκλογές).

Η ψηφοφορία γίνεται αποκλειστικά μέσω ίντερνετ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 28 Ιανουαρίου του 2014. Υποψήφιοι είναι οι ο Γάλλος Ζοζέ Μποβέ, η Ιταλίδα Μόνικα Φρασόνι και οι Γερμανίδες Ρεμπέκα Χαρμς και Σκα Κέλλερ.



Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τις ενημερωτικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα των Οικολόγων Πράσινων.

Επιπλέον, μπορείτε να γνωρίσετε τους υποψηφίους των Πράσινων Προκριματικών Εκλογών στις σελίδες των υποψηφίων.

Μάθετε πώς να ψηφίσετε στις Πράσινες Προκριματικές Εκλογές πατώντας ΕΔΩ

Η διεύθυνση που κάποιος ψηφίζει (στα ελληνικά) είναι ΕΔΩ

Όλοι οι όροι χρήσης των δεδομένων της ψηφοφορίας (στα ελληνικά) ΕΔΩ

Απαντήσεις σε ερωτήσεις και απορίες ΕΔΩ