15 Δεκ 2013

Κάλεσμα για εναλλακτικό σχέδιο με μια νέα πλειοψηφία | Χαιρετισμός Μιχάλη Τρεμόπουλου στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται πάντα σε γόνιμο διάλογο και συνεργασία με το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς: και στην αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία και στην πολιτική σκέψη, τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, κατά το 2ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αναφερόμενος στην «Πρωτοβουλία των 58» σημείωσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι καπελώνεται από το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο δηλώνει ότι διατίθεται να ρευστοποιηθεί μέσα σ' ένα σχήμα που το ξεπερνάει, αγκαλιάζοντας την ευκαιρία να κρύψει την πολιτική του αποστέωση»

  .

 Σχολιάζοντας την πρόταση να μπει η ΔΗΜΑΡ στην ομάδα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών, υποστήριξε ότι «η σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Καταθέτει, όταν είναι στην αντιπολίτευση, ένα σύνολο καλών ιδεών κι όταν βρίσκεται στην εξουσία εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Είναι νομοτελειακό να ξανασυγκροτηθεί ο χώρος αυτός και στην Ελλάδα, χωρίς λαμόγια και πάτρωνες, χωρίς πελατειακές πολιτικές.

Όμως το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τη στρατηγική συμμαχία με τη ΝΔ και σωστά η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει πάρει τις αποστάσεις της, αφού όμως έγινε μέρος της κρίσης του πολιτικού συστήματος». Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να ξεκαθαρίσει την πολιτική της ταυτότητα, είπε ο Μ. Τρεμόπουλος: «Άλλο κυβερνώσα Αριστερά και άλλο κυβερνητικό άλλοθι αδιέξοδων πολιτικών. Άλλο η υπεράσπιση της ευρωπαϊκής προοπτικής και του ευρώ και άλλο λιτότητα και απορρύθμιση.
Άλλο οικονομική και πολιτική ενοποίηση, ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης και ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλο αυταρχικός έλεγχος από μη εκλεγμένα όργανα και λίγες κυβερνήσεις». Κάλεσε δε τη ΔΗΜΑΡ να συναντηθεί με «το πράσινο σχέδιο, για την Ελλάδα και την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της πράσινης προοπτικής, για μια νέα πλειοψηφία, για μια εναλλακτική διακυβέρνηση», με την προϋπόθεση να υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες και συγκεκριμένο σχέδιο, με βαθιές αλλαγές στην κατεύθυνση της οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής βιωσιμότητας. «Χωρίς σχέδιο, όταν δεν ξέρεις πού πας, όλα τα βήματα είναι σωστά. Και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε. Για μας, για τη χώρα, για την Ευρώπη, για τον πλανήτη», κατέληξε.

 Ολόκληρη η ομιλία και το βίντεο με την ομιλία του Μιχάλη Τρεμόπουλου εδώ: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=5212