23 Φεβ 2013

Η επίσκεψη Ολάντ και πως …δεν αξιοποιήθηκε! Επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων και με μικρή πολιτική αξία

Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στη χώρα μας, δεν πρόσθεσε κάτι το καινούργιο. Ο ίδιος έδειξε το ενδιαφέρον του για την εμπλοκή επιχειρήσεων γαλλικών συμφερόντων σε καίριους τομείς της οικονομίας, μίλησε γενικά για το "δίκαιο της θάλασσας", εστιάζοντας περισσότερο στην -επιθυμητή κατ' αυτόν- συνεκμετάλλευση με γαλλικές εταιρείες των όποιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Απέφυγε -επειδή προφανώς ουδέποτε τέθηκε ζήτημα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης- να μιλήσει για τη θηλιά που βάζει η ασκούμενη πολιτική στον Ευρωπαϊκό Νότο και την επιτακτική ανάγκη να εξελιχθεί η ΕΕ σε ουσιαστική σύγκλιση οικονομιών και πολιτικών και όχι απόκλιση, όπως κατά κόρον συμβαίνει σήμερα. Και μίλησε για εμπλοκή γαλλικών εταιρειών στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ "λησμονώντας" να αναφερθεί στην αποτυχία (έργο των προκατόχων του) της ιδιωτικοποίησης του νερού στο
Παρίσι, με αποτέλεσμα την επαναφορά της ύδρευσης στο Δήμο!

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε σχετικά:

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι η παρουσία του Ολάντ εδώ θα ήταν πολύ χρήσιμη αν συνοδευόταν από την ύπαρξη κυβερνητικού σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση. Σε ποιους δηλαδή τομείς με σαφή συγκριτικά πλεονεκτήματα στην οικονομία και την απασχόληση χρειάζεται να δώσουμε έμφαση, για τους οποίους ευπρόσδεκτη είναι η γαλλική και όχι μόνο τεχνογνωσία. Αλλά, μια αντίστοιχη πολιτική ξεπερνά μάλλον τον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς εταίρους, που δεν δείχνουν έτοιμοι να απεμπολήσουν τη νοσταλγία τους στην ευημερία των αριθμών και όχι στην πραγματική οικονομία και τις ανάγκες της κοινωνίας".

Περισσότερες πληροφορίες: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, τηλ 6974263565