17 Νοε 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Φθιώτιδας για τις απολύσεις στο δημόσιο

Η Πολιτική Κίνηση Φθιώτιδας των Οικολόγων Πράσινων καταδικάζει τις απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ στους δημόσιους φορείς ως εφαρμογή των επώδυνων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016• μέτρων που συνεχίζουν την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κατάρρευση της χώρας. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ψήφιση του “μακροπρόθεσμου” της περασμένης εβδομάδας δεν αποτελεί νίκη της πολιτικής των λύσεων, αλλά μια ακόμα αναποτελεσματική, αδιέξοδη και άδικη πολιτική σε βάρος των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας μας.

Η απόλυση των υπαλλήλων κρίνεται πέρα για πέρα άδικη, καθώς πρόκειται για μια ισοπεδωτική και οριζόντια διαδικασία, χωρίς ποιοτικά κριτήρια. Μια απόλυση στο δημόσιο, χωρίς καμιά αξιολόγηση και ουσιαστική τεκμηρίωση, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως τιμωρία για τον εργαζόμενο και δεν προσθέτει δημοσιονομικό όφελος στο κράτος• γιατί το μόνο που καταφέρνει, είναι η μείωση του χρήματος στην αγορά, μείωση της αγοραστικής ικανότητας του απολυμένου, άρα πολλαπλασιαστικές αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνία με το κλείσιμο καταστημάτων, βιοτεχνιών, εργοστασίων κλπ και αύξηση έμμεσα της ανεργίας.

Άρα λύση σήμερα δεν είναι οι οριζόντιες απολύσεις, αλλά η αξιοποίηση των εργαζομένων για το καλύτερο αποτέλεσμα της εργασίας και η οργάνωση για να μην υπάρχει αδικία με μειωμένη απόδοση. Θέλουμε την αξιολόγηση και την αναδιοργάνωση του Δημόσιου Τομέα, να γίνει αποτελεσματικός σε όφελος του λαού και όχι «γάγγραινα» σε βάρος της προόδου και της καλώς νοούμενης ευημερίας. Καταδικάζουμε το φαύλο ρουσφετολογικό παρελθόν και προτείνουμε λύσεις για να μην ξαναγυρίσουμε σε κάτι ανάλογο. Ζητάμε και απαιτούμε αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες και ισονομία μεταξύ των πολιτών. Το στοίχημα είναι να μοιράσουμε ΟΛΟΙ τη φτώχεια μας• και όχι να ανοίξει ο πόλεμος ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους άνεργους και κάποιοι να εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι τον πλούτο αυξάνοντας την ψαλίδα της αδικίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Φθιώτιδας στηρίζουν τον αγώνα των υπαλλήλων ΙΔΑΧ και ζητούν την άρση του μέτρου. Η ασφυξία στην οικονομία παρατείνεται και οι αδιέξοδες πολιτικές επεκτείνονται σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο της δεκαετίας. Και όλα αυτά μέχρι την επόμενη ανοιξιάτικη... διάγνωση, που θα παραδέχεται τη λάθος συνταγή, αλλά θα επιμένει στην πιστή εφαρμογή της, μέσω βεβαίως νέων μέτρων.

Δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζουν με τέτοιες λογικές και χάνουμε την ουσία, που σήμερα είναι να απαντήσουμε με όρους βιωσιμότητας στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και του παραγωγικού δυναμικού της κάθε περιοχής και της χώρας, με τοπικές και περιφερειακές πολιτικές, και στην ανάπτυξη Δικτύων Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να μην καταρρεύσει η κοινωνία. Ας επαναφέρουμε το σύνθημα ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, δεν θα μας σώσει κανένα "δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας", ούτε η τρόικα ούτε η Μέρκελ.

Πολιτική Κίνηση Φθιώτιδας των Οικολόγων Πράσινων
Περισσότερες πληροφορίες: Στέφανος Σταμέλλος 6977261256