8 Νοε 2012

Μέτρα χωρίς... μέτρο σ’ ένα σκηνικό του παραλόγου

Σχετικά με την χθεσινή ψήφιση των μέτρων και το γενικότερο κλίμα μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε σχετικά:

«Η ψήφιση των επονείδιστων μέτρων, υπό τον ήχο και την παρουσία ελικοπτέρων, που συνεχίζουν την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κατάρρευση της χώρας, δεν αποτελεί νίκη της πολιτικής των λύσεων, αλλά ένα χλιαρό τέλος στην τραγική σαπουνόπερα που εξελίχθηκε χθες στη Βουλή. Από την τρομολαγνεία για τη δόση, περάσαμε σε μια ανώφελη μάχη μεταξύ λαϊκισμού και κοντόφθαλμης πολιτικής απ' όλο το εύρος των εδράνων. Στο διάλειμμα για "διαφημίσεις" που επέβαλαν οι εργαζόμενοι της Βουλής -μιας και ένιωσαν να καίγεται η δική τους γούνα- χιλιάδες πολίτες που βρισκόμασταν έξω από το δημοκρατικό βωμό του θεάτρου του παραλόγου νιώσαμε να καίγεται η ανάσα, η ματιά, η μιλιά και πάνω από όλα το ίδιο το μέλλον μας».

Με αφορμή την επίμαχη διάταξη για τους υπαλλήλους της Βουλής, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε:

«Ο κ. Στουρνάρας, υπουργός υποτίθεται μιας υπεύθυνης κυβέρνησης, "λησμόνησε" να συμπεριλάβει τη διάταξη για τους υπαλλήλους της Βουλής, ενώ πρώτες-πρώτες του ήρθαν στο μυαλό οι περικοπές των επιδομάτων αναπήρων ή των συνταξιούχων του ΟΓΑ με τα 360 ευρώ το μήνα. Για όσες πολιτικές δυνάμεις επικαλέστηκαν το αυτοδιοίκητο της Βουλής, χρειάζεται φαίνεται να υπενθυμιστεί ότι το "αυτοδιοίκητο" οποιουδήποτε ουδέποτε καθιερώθηκε μέσα από το ... "ετεροδιοίκητο" των υπολοίπων».