16 Ιαν 2015

Έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία

Την Πέμπτη 15/11 το απόγευμα παρουσία πλήθους κόσμου στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό.
Το εκλογικό κέντρο στη Λαμία (οδός Διάκου 8, τηλ. 2231026118) και το περίπτερο στην πλατεία Πάρκου θα είναι καθημερινά ανοιχτά ενώ οι υποψήφιοι βουλευτές τις 10 ημέρες που απέμειναν μέχρι την κρίσιμη εκλογική μάχη συνεχίσουν εντατικά τις περιοδείες και τις επισκέψεις ώστε να κάνουν όλους τους πολίτες κοινωνούς του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα
1. Βέττας Δημήτριος
2. Καραναστάσης Απόστολος
3. Κούτσικος Ιωάννης
4. Κυριακάκης Βασίλειος
5. Λέβα Βασιλική
6. Μιχαήλ – Αντωνίου Μαρία
7. Μιχελής Αθανάσιος

Χαιρετισμός του Γιάννη Κούτσικου, υπ. οικολόγου βουλευτή Φθιώτιδας, στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ και στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου
Το τυπικό προφίλ για το ποιος είμαι, ήδη
αναγνώστηκε. Καθώς επίσης ότι προέρχομαι από το χώρο της Πολιτικής Οικολογίας και τους Οικολόγους Πράσινους.

Είμαι ένας πολιτικοποιημένος άνθρωπος που ζει και εργάζεται στην Λαμία, που η οικογένειά μου βιώνει τα τελευταία χρόνια τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής, της ισοπεδωτικής και καταστροφικής αποικιοκρατικής κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.
Συναντηθήκαμε στο κίνημα των πλατειών, αμυνόμενοι σ' αυτή τη λαίλαπα και τις συνέπειες που επέβαλε ο νεοφιλελευθερισμός, αμυνόμενοι απέναντι στο φόβο. Εκεί και σε πολλές άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως για το ΤΑΙΠΕΔ και τα ιαματικά, την Οίτη και τα μεταλλεία, τον Μαλιακό, τα διόδια, στα κινήματα της αλληλεγγύης δώσαμε τα χέρια της συλλογικής δράσης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι στα Μνημόνια γιατί ήταν σαφές ότι έφερναν την ακραία νεοφιλελεύθερη λιτότητα, που θα είχε ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα στο περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά και τη μισθωτή εργασία. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, είναι φανερό ότι οι χειρότερες προβλέψεις έχουν γίνει πραγματικότητα.
Σ' αυτές τις εκλογές η Αριστερά και η Οικολογία συμπορεύονται σε μια, πρωτόγνωρη για τον τόπο μας, συμμαχία που προτάσσει το συλλογικό συμφέρον. Στο μετερίζι αυτό θα βρεθούμε και με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων για να βάλουμε τέλος στη μιζέρια ανοίγοντας το δρόμο στην ελπίδα.
Τα προτάγματα της αριστεράς, για κοινωνική δικαιοσύνη και στήριξη των φτωχών και αδυνάτων, συνδυάζονται και συμπληρώνονται με τα προτάγματα της οικολογίας για την προστασία της ζωής του πλανήτη και των βασικότερων αγαθών: του νερού, της τροφής, και γενικά της φύσης και του κλίματος.
Δεσμευτήκαμε ότι θα πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας ενώνοντας τις δυνάμεις μας, παραμερίζοντας αυτά που μας χωρίζουν και αναδεικνύοντας αυτά που μας ενώνουν. Αυτό είναι και το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι εμείς, άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες με κοινές αξίες όμως και ήθος, προερχόμενοι από την αριστερά, την οικολογία, τον προοδευτικό χώρο για να σταματήσουμε την καταστροφή της πατρίδας μας από την κυβέρνηση του μνημονίου.
Είμαι εδώ ως υποψήφιος, όχι γιατί είμαι κάποιος επιφανής, αλλά γιατί είμαι ένας απλός πολίτης, με κοινές αγωνίες, φτιαγμένος από το ίδιο υλικό με όλους σας, που καθημερινά δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης.
Για να σταματήσει η κοινωνική κτηνωδία. Για να έχουμε ανοικτά νοσοκομεία, ανοικτά σχολεία, για να έχουμε όλοι τροφή και στέγη, για να έχουμε όλοι δικαίωμα στις απαραίτητες και αναγκαίες κοινωνικές παροχές, για να παραμείνουμε στη γη και στα χωράφια μας, για να διατηρήσουμε το περιβάλλον, για να έχουμε αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται, είναι η Ελλάδα που προχωράει, είναι η Ευρώπη που αλλάζει. Έχουμε μια ευκαιρία για την Ελλάδα, για το περιβάλλον, για τη ζωή μας.
Δεν πρέπει να την αφήσουμε.
Τη χρωστάμε στον τόπο μας, στους εαυτούς μας, στις επόμενες γενεές.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ
Όλοι μαζί να αλλάξουμε την μοίρα της χώρας μας