5 Ιουλ 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συναντήσεις κυβέρνησης - τρόικα


Μια μέρα μόλις πριν την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και σχεδόν είκοσι μέρες μετά τις εκλογές, διαπιστώνεται ξεκάθαρα ότι οι κυβερνητικοί εταίροι δεν έχουν το παραμικρό σχέδιο. Τόσο για τα ζέοντα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας και για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, όσο και για τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές. Δεν είναι τυχαίο, αλλά συνέπεια αυτής της προγραμματικής ασυναρτησίας, ότι η χώρα κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής ήταν στριμωγμένη κάπου σε κάποια γωνιά, ως θεατής, ανήμπορη να παρέμβει και να επηρεάσει.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν απαραίτητη την άμεση εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου, που θα στηρίζεται σε άλλον προσανατολισμό της οικονομίας, σε διαφορετική επενδυτική λογική. Με μια φορολογική πολιτική, ικανή να αντιμετωπίσει την έρπουσα ύφεση, τη μικρή απασχολησιμότητα και την εκτίναξη της ανεργίας. Με βαθιές θεσμικές αλλαγές και με κοινωνικές δομές που θα συνδράμουν τα ευάλωτα και απειλούμενα κοινωνικά στρώματα. Με πολιτικές που θα ενθαρρύνουν προς πράσινες λύσεις και καινοτομίες.

Η συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε σχετικά:

«Οι οικολόγοι πράσινοι θεωρούμε απαραίτητη την άμεση εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου με βιώσιμη προοπτική για τη έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει την άβουλη στάση της απέναντι στην τρόικα όπως έδειξε στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής. Ζητάμε να συμπεριληφθεί η χώρα στις αποφάσεις για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως θα ισχύσει για τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου, την Ισπανία και την Ιταλία»

http://www.youtube.com/watch?v=XkrEaxzLktI&feature=player_embedded