13 Ιαν 2012

Περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων στη Λαμία

Τo μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας βρέθηκε χθες Τετάρτη 11 και σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στη Λαμία.

Ο κύριος Κρομμύδας, συνοδευόμενος από τα τοπικά μέλη των Οικολόγων Πράσινων Στέφανο Σταμέλλο και Θοδωρή Δημητρόπουλο, συναντήθηκε χθες με το ΔΣ του Ομίλου Φίλων του Δάσους και εκπροσώπους των επιτροπών των κινήσεων πολιτών για τον Μαλιακό και την Οίτη, καθώς και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας κ Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο

Σήμερα Πέμπτη έγιναν συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια του Εργατικού Κέντρου και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες, αλλά ταυτόχρονα να προβάλλουν τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος. Σκοπός των επισκέψεων και των συναντήσεων των Οικολόγων Πράσινων είναι να ανοιχτεί ένας ευρύτερος διάλογος, με στόχο την καλύτερη δυνατή προσέγγιση της κρίσης και την προώθηση εναλλακτικών πράσινων λύσεων, μέσα από μια συγκροτημένη πράσινη πρόταση διεξόδου.

Τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου Φίλων του Δάσους και των κινήσεων πολιτών για τον Μαλιακό και την Οίτη ανέπτυξαν τις προσπάθειες που κάνουν και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τις προτάσεις για την ήπια βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος ανέλυσε τα προβλήματα και την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στην υγεία, κυρίως με έναρξη λειτουργίας του νέου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, εκφράζοντας το αίτημα του ιατρικού κόσμου για την αναστολή της λειτουργίας του νέου φορέα και την έναρξη ενός διαλόγου με όλους τους παράγοντες για ένα νέο βιώσιμο σύστημα υγείας με ευθύνη της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Κόρκος και τα μέλη του ΔΣ Κώστας Τσάμης και Θανάσης Μπρέκης ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων, της αποβιομηχάνισης, της έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής.

Στην παραγωγική και οικονομική ζωή της περιοχής εστίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Διαμαντάρας και έθεσε μια σειρά αναπτυξιακών προτάσεων, όπως το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας και η στροφή του καταναλωτικού κοινού στην ντόπια αγορά, ο ήπιος βιώσιμος τουρισμός και τα προϊόντα ονομασίας ποιότητας και η ανάγκη ανάπτυξης ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου, ώστε να ξεφύγουμε από τις συμβατικές πρακτικές του παρελθόντος.

Ο κύριος Κρομμύδας παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος για τα τοπικά ΜΜΕ
«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει γρήγορα μια πράσινη στροφή στην οικονομία και να επιδιώξει συμμαχίες για μια κοινή ευρωπαϊκή λύση. Παράλληλα με την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και τη σύγκρουση με τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, πρέπει να εστιάσουμε στη βιώσιμη ανασυγκρότηση της υπαίθρου, την αναβίωση της τοπικής και περιφερειακής κλίμακας στην οικονομία, την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών και υπηρεσιών ως αντιστάθμισμα στην απώλεια αγοραστικής δύναμης, την ενεργειακή εξοικονόμηση και τις ανανεώσιμες πηγές, τη φορολογική δικαιοσύνη και αναδιανομή, τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι αδιέξοδη αν δε συνοδεύεται από μέτρα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Χρειάζεται να οικοδομήσουμε εναλλακτικές λύσεις που να προσφέρουν ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Χρειαζόμαστε γενικότερα μια άλλη στρατηγική για τη χώρα μας, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα προκρίνει μια ευημερία στηριζόμενη όχι στην αγοραστική δύναμη αλλά στην αλληλεγγύη και τα συλλογικά αγαθά» τόνισε ο κ Κρομμύδας