23 Νοε 2014

Στενή συνεργασία Ελλήνων και Κυπρίων Οικολόγων

Προωθούνται κοινές ενέργειες με το Μεσογειακό και το Βαλκανικό Δίκτυο των Ευρωπαίων Πράσινων  
Κοινές δράσεις και αλληλοβοήθεια σε ακόμα πιο στενό βαθμό αποφασίστηκαν στην κοινή συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σήμερα, 21 Νοεμβρίου. Η συνάντηση των δύο κομμάτων είναι συνέχεια μιας πετυχημένης συνεργασίας τους στο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαίων Πρασίνων στην Κων/πολη.
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και βουλευτής Κύπρου Γιώργος Περδίκης , το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  Ηλέκτρα Παναρέτου, ο συντονιστής της εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης, το μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας Κώστας Καλογράνης, τα μέλη του Πανελλαδικού συμβουλίου Δημήτρης Πασχάλης και Νίκος Χομπιτάκης, ως εκπρόσωπος της Παναττικής Γραμματείας ο Γιώργος Δημητρίου, σλλά και ο κοινός σύνδεσμος Ελλήνων και Κυπρίων Οικολόγων Κώστας Διάκος.


Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και την Ελλάδα. Αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία σε πολλά επίπεδα.

Μετά τη συνάντηση εργασίας ο Γιάννης Τσιρώνης, συντονιστής της ΕΓ των Οικολόγων Πράσινων, δήλωσε σχετικά: «Οι δύο αντιπροσωπείες θα εντείνουν τις προσπάθειές τους στην αναζωογόνηση  του Μεσογειακού Δικτύου αλλά και στο Βαλκανικό Δίκτυο των Ευρωπαίων Πρασίνων, στο πλαίσιο μιας γενικότερης κοινής στρατηγικής, εν όψει των κρίσιμων εξελίξεων  στη Μεσόγειο, τη  Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζεται άμεσα επικοινωνία και συνεργασία με τη νέα Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, την ισπανίδα Μαρ Γκαρσία Σάντς».

Πληροφορίες: 6974 063052