2 Σεπ 2014

Ιωαννίδου: Γιατί μοιράσαμε τα αστέρια-σύμβολα των Εβραίων κρατουμένων

Για σιωπηλή διαμαρτυρία ενάντια «στην απόφαση των συμπολιτών να εκλέξουν τους υμνητές του Ολοκαυτώματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης» κάνει λόγο η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» Ελεάνα Ιωαννίδου, αναφερόμενοι στα αστέρια σύμβολα που φόρεσε τόσο η ίδια όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην χθεσινή ορκωμοσία.
«Στην  ορκωμοσία, επιλέξαμε συμβολικά να φέρουμε και να μοιράσουμε σε άλλους συμμετέχοντες τα αστέρια-σύμβολα που έφεραν οι Εβραίοι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να τιμήσουμε την μνήμη των 50.000 συμπολιτών μας που χάθηκαν εκεί και σιωπηλά να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση των συμπολιτών μας να εκλέξουν τους υμνητές του Ολοκαυτώματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας» σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

Όπως είπε σε δήλωσή της η κ. Ιωαννίδου, «απαντήσαμε συμβολικά σε όσους επενδύουν στην λησμονιά για να φέρουν την φασιστική βία και κτηνωδία στην ζωή μας. Στην διάρκεια της θητείας μας έχουμε να δώσουμε πολλούς αγώνες για τους συμπολίτες μας που υποφέρουν σήμερα, από την αφόρητη οικονομική κρίση και την υποβάθμιση της ζωής τους, χωρίς να ξεχνάμε ότι παράλληλα πρέπει να είναι ένας αγώνας για Δημοκρατία».
Αναφερόμενη στην ορκωμοσία των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «σε αυτή την πενταετία, οι Γειτονιές σε δράση θα είμαστε παρούσες, στο δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία, κάνοντας δημιουργική και σοβαρή αντιπολίτευση, με στόχο να λειτουργήσουμε ως δίαυλος της φωνής των πολιτών».

Πηγή voria.gr