4 Αυγ 2012

Συσκέψεις επί συσκέψεων, δηλώσεις επί δηλώσεων, διαρροές επί διαρροών...

Άρθρο των εκπροσώπων Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση και Θανάση Παπακωνσταντίνου

Η εσωτερική τριανδρία παίρνει προβληματισμένο ύφος λίγο πριν βγει στο γυαλί για να ανακοινώσει για ακόμα μια φορά αδυναμία εύρεσης λύσης, αδυναμία εκπροσώπησης της χώρας στο εξωτερικό, αδυναμία προώθησης δικαίων αιτημάτων, αδυναμία εφαρμογής όσων πριν από μόλις 1,5 μήνα διατυμπάνιζε με το βλέμμα στα... ψηφαλάκια.
Σε όλα δείχνουν οι τρεις αρχηγοί να διαφωνούν, σ' ένα όμως συμφωνούν. Ότι τελικά θα πάρουν "νέα" μέτρα! Δείχνοντας έτσι να συνομολογούν την πλήρη ανικανότητα τους, μιμούμενοι τους προκατόχους του. Με μόνη διαφορά ίσως ότι τα μέτρα αυτή τη φορά ανακοινώνονται σταγόνα -σταγόνα. Με στόχο το πρόσκαιρο πολιτικό κέρδος.

Λησμονώντας οτι η χώρα και οι πολίτες μ' αυτές τις πολιτικές δεν μπορεί να μείνει όρθια. Στο άκουσμα των απαθών δηλώσεων τους εύλογα αναρωτιέται κανείς σε ποιους μελλοντικούς ψηφοφόρους κλείνουν το μάτι; Σ' αυτούς που ψάχνουν την τύχη τους αλλού; Σ' εκείνους που ο πόνος μπρος στον καθημερινό βιοπορισμό έχει γίνει αβάσταχτος; Σε ανήμπορους ηλικιωμένους; Σε απελπισμένους νέους;

Η χώρα καιρό τώρα κινείται στον αυτόματο πιλότο, με οδηγούς όχι τους αποτυχημένους πολιτικούς, αλλά τους εξωτερικούς δανειστές και τους κρατικοδίαιτους παράγοντες της, αν κρίνουμε από τις τραπεζικές κολοτούμπες των τελευταίων ημερών και όχι μόνο.

Μπροστά στα συντρίμμια ας αναλογιστούμε και ας προστατέψουμε τα συλλογικά αγαθά της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, συνολικά της ποιότητας ζωής. Ας δούμε τι αφήνουμε στα παιδιά μας, σε τι απόγνωση έχουν έρθει οι νεότερες γενιές.
Και ας σταματήσουν κυνισμούς σαν αυτούς με το τέλειο μίγμα.

Μήπως και προκύψει -λένε- η επόμενη δόση. Χωρίς να υπολογίζουν την περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας, που όλως περιέργως λησμονούν να εκτιμήσουν. Με την προϋπόθεση ότι θα ...προκάνουμε ως τότε!

Η μοναδική τους έγνοια φαίνεται να 'ναι πως θα καθησυχάσουν προσωρινά τους πολίτες. Πως θα κλείσουν το μάτι στις πελατειακές διαπλοκές. Και έτσι από βδομάδα σε βδομάδα καθυστερούν να στείλουν το λογαριασμό.

Άρθρο των εκπροσώπων Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση και Θανάση Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: