4 Μαΐ 2011

Καμία «έκπτωση» για το στρατόπεδο Παύλου Μελά

4.5.2011
Με αφορμή τη συνάντηση φορέων, συλλόγων, σωματείων και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, την ΠΕΜΠΤΗ 5 Μαΐου, στις 20.00, στο Κέντρο Πολιτισμού ΧΡ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ, οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης δηλώνουμε:
 Την αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε «εκπτώσεις» από την [...]προοπτική της πλήρους μετατροπής του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο.
 Τη διαφωνία μας με τις πρακτικές του νυν Δημάρχου Παύλου Μελά που ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση για την «καλύτερη αξιοποίηση» του χώρου, εννοώντας εμπορευματικές και οικοδομικές χρήσεις.
 Την πεποίθησή μας ότι η τύχη του συγκεκριμένου χώρου είναι ζήτημα όλης της πόλης και λόγω της εξόφθαλμης έλλειψης πράσινων χώρων, θα πρέπει να αποδοθεί εξολοκλήρου στη διαμόρφωση μιας πυκνής δασικής ενότητας, κατά τα οικολογικά και ιστορικά δεδομένα της περιοχής (μικτό δάσος βελανιδιάς και υδροχαρών, όπως πλατάνια). Εξαίρεση μπορούν να αποτελέσουν μόνον κάποια από τα ιστορικά κτίσματα του πρώην στρατοπέδου, τα οποία θα μπορούσαν να αναστηλωθούν και να αποδοθούν σε χρήσεις πολιτιστικές, κοινωνικές (π.χ. δημοτικό ιατρείο) και αθλητικές.

Επίσης, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους τοπικούς φορείς που αντιτίθενται στην αλλοίωση των προοπτικών για τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο και θα είμαστε παρόντες στη συνάντησή τους για να τους μεταφέρουμε τις απόψεις και την αλληλεγγύη μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Μπλιώνης, 6944-869772.