18 Ιουλ 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κολοκοτρώνη 13 35100 Λαμία
http://oikologoi-prasinoi-fthiotidas.blogspot.com
greenfth@otenet.gr
τηλ 2231033593 2231021007 6977261256


ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟΝ ΞΗΡΙΑ ΛΑΜΙΑΣ


Γράφαμε στις 20 Μαρτίου σε κείμενο – καταγγελία για τη ρύπανση του Ξηριά:
“ Μια τηλεφωνική καταγγελία ότι το νερό του Ξηριά είναι κατάμαυρο, Σάββατο μεσημέρι, μας έφερε στη Γέφυρα, στη διασταύρωση της Ξηριώτισσας. Το νερό ήταν πράγματι κατάμαυρο. Από κοντά δεν είχε μυρωδιά. Τηλεφωνήσαμε στο 100 και ήρθε το περιπολικό της αστυνομίας για να καταγράψει το γεγονός.

Προσπαθώντας να εντοπίσουμε την πηγή της ρύπανσης φτάσαμε μέχρι τον Καταυλισμό των τσιγγάνων. Πιο ψηλά το νερό ερχόταν μόνο θολό. Από κει και κάτω φαίνεται ήταν το πρόβλημα. Μετά από μια ώρα σταμάτησε να κατεβάζει μαυρίλα. Το συμπέρασμα είναι ότι κάποιος εγκληματίας άδειασε βυτίο ή βυτία με βοθρολύματα μεσημεριάτικα στο ύψος του Καταυλισμού των τσιγγάνων. Αν είναι έτσι, σημαίνει ότι αυτό γίνεται τακτικά και όχι μόνο σ’ αυτό το σημείο, αλλά σε όλο το μήκος του Ξηριά και της Γερμανικής Τάφρου. Θα μου πείτε ανακάλυψα τον τροχό… Ναι, ένα χρόνο μετά την κρίση του Μαλιακού ανακαλύπτουμε τον τροχό. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το αυτονόητο για τις υπηρεσίες και τις ευθύνες τους.”

Πριν λίγες μέρες ανώνυμη επίσης τηλεφωνική καταγγελία μας έδινε περισσότερα στοιχεία για αγωγό δίπλα στον καταυλισμό των τσιγγάνων, ο οποίος “κατεβάζει” λύματα, κυρίως όταν έχουμε βροχή. Ψάχνοντας βρήκαμε το σημείο. Δείτε τις φωτογραφίες με τη μαυρίλα, αρκετές μέρες μετά. Μένει να «ταυτοποιηθεί», όπως λένε, ο ρυπαντής. Είναι θέμα των αρμοδίων Υπηρεσιών και της Εισαγγελικής Αρχής.

Λαμία, 8.7.2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ