9 Ιουν 2009

Εδώ είμαστε και σας θέλουμε από αύριο
μαζί στις νέες προσπάθειες.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Μετά το πέρας των Ευρωεκλογών ο απολογισμός. Αν κάτι πρέπει να χαρακτηριστεί ως κορυφαίο γεγονός των φετινών αποτελεσμάτων είναι ότι πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής πολιτικής ιστορίας Έλληνας πράσινος ευρωβουλευτής θα περάσει το κατώφλι των Βρυξελλών, για να συνταχθεί με το όραμα των υπόλοιπων πράσινων ευρωβουλευτών, για μια Ευρώπη συνειδητοποιημένη, ανθρώπινη, αλληλέγγυα και οικολογική!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κατάφεραν με την παρουσία τους να ταρακουνήσουν τους καρεκλοκένταυρους, με αναμενόμενη αντίδραση -όπως κάθε θιγόμενου- την διαστρέβλωση των θέσεων μας. Εμείς στηρίζουμε την πολιτική μας στην ενημέρωση του πολίτη σχετικά με τις θέσεις μας, με πρωτεύον μέλημα τη δημιουργία ενός σοβαρού πυρήνα ανθρώπων που προτίθενται να δουλέψουν μαζί μας για έναν κοινό σκοπό.

Τώρα που η παρουσία μας έγινε αισθητή, ως επόμενο στόχο θέτουμε το να υιοθετηθεί η ατζέντα μας από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, και με την ενεργή συμμετοχή όλων σας να γράψουμε μαζί τις σελίδες της πολιτικής οικολογίας.

Η επιτυχία των Οικολόγων Πράσινων ανήκει σε όλους σας, σε όλους όσους πιστεύουν στην οικολογική λογική, στον εναλλακτικό τρόπο ζωής και σκέψης. Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια που προσφέρατε, ο καθένας με τον τρόπο του.

Στη Φθιώτιδα το ποσοστό των ΟΠ είναι 2,63% με 2.478 ψήφους. Αντίστοιχα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2004 ήταν 0,51% με 541 ψήφους (αύξηση 458%) και των εθνικών εκλογών του 2007 0,81% με 1016 ψήφους (αύξηση 244%).

Σε τοπικό επίπεδο, καλούμε όσους ψήφισαν Οικολόγους Πράσινους σ’ αυτές τις ευρωεκλογές, αλλά και αυτούς που δεν τους ψήφισαν, αλλά νιώθουν ότι είμαστε στην ίδια συχνότητα, να γνωριστούμε για να “παράγουμε” πολιτική. Εδώ είμαστε και σας θέλουμε αύριο μαζί, στις νέες μας προσπάθειες. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Πολιτική Κίνηση Φθιώτιδας των Οικολόγων Πράσινων
http://oikologoi-prasinoi-fthiotidas.blogspot.com
oikologoiprasinoifthiotidas@gmail.com
τηλ 2231021007 6977261256